חסה צלויה על הגריל

פתיח קליל ושונה למנגל בשרי או חלק בלתי נפרד ממנגל צמחוני.

כך או כך, כזאת חסה עוד לא אכלתם!

מצרכים:

4 לבבות חסה סולו מיו

לוויניגרט:

כפית חרדל דיז’ון

1/2 כפית (או שפריץ קטן) של מייפל (או סילאן)

שן שום מגוררת או כתושה

3 כפות שמן זית

כף חומץ שאוהבים

קורט מלח גדול

להגשה:

עגבניות מגי חתוכות ופרמז׳ן

אופן ההכנה

מחממים את המנגל לחום גבוה.

חוצים את לבבות החסה לשניים, שוטפים, מייבשים היטב ומניחים בצד.

מכינים את הוויניגרט: מערבבים היטב את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול – מוסיפים מלוח/מתוק/חמוץ לטעמכם. אם הוויניגרט סמיך מדי עבורכם, אפשר לדלל אותו עם מעט מים.

מברישים את הצד החתוך של החסות בוויניגרט ומניחים על הגריל החם – הצד החתוך והמוברש כלפי מטה. צולים 3-4 דקות, עד שהחסה משחימה ומקבלת סימני חריכה של פסים. מנמיכים את האש אם החסה נצלית מהר מדי או שהלהבות מגיעות אליה ישירות.

מסירים מהגריל, מסדרים על צלחת הגשה, מטפטים מעל עוד ויניגרט ומפזרים עגבניות מגי חתוכות ופרמז׳ן.