מרכיבים :
2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 קילו עגבניות וויטני צהובות
צרור פטרוזיליה
צרור סלרי עלים
3 כוסות מים בתור התחלה ( ניתן להוסיף עוד בהתאם לסמיכות הרצויה)
מלח/ פלפל לפי הטעם
2 כפיות אבקת מרק
אופן ההכנה:
מקפיצים בסיר בשמן זית כ 5 דקות את הבצלים והגזרים.
מוסיפים את העגבניות ומפזרים עליהן מלח ופלפל ומערבבים כ-5 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
מוסיפים את עלי הסלרי והפטרוזיליה, מערבבים ומטגנים עם הכל כ2 דקות.
מוסיפים מים ואבקת מרק, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
מבשלים הכל יחד כ-40 דקות עד שכל הירקות רכים, ומוציעים את הסלרי ואת הפטרוזיליה.
טוחנים בבלנדר, מסננים ומגישים.
בתאבון!