סלט קיסר

הסלט הקלאסי שמככב בכל מטבח כבר שנים, בגרסה קרנאצ’ית במיוחד

זמן עבודה – שעה | זמן הכנה – חצי שעה | רמת קושי-קל

מצרכים ל-4 מנות:

לסלט:

4 לבבות חסה

50 גרם שבבי פרמזן

4 ביצים רכות או חצי קשות (לא חובה)

לקרוטונים:

5 פרוסות חלה או לחם, חתוכות לקוביות אחידות

4 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

חצי כפית אורגנו

לרוטב:

4 פילטים של אנשובי

1 כף חרדל דיז’ון גרגירים

1 שן שום

5 כפות מיץ לימון סחוט טרי

5 כפות פרמזן מגוררת דק

מלח

פלפל שחור גרוס

שלושת רבעי כוס שמן זית עדין

1 חלמון או כף מיונז (לא חובה)

אופן ההכנה:

1.הקרוטונים: מחממים תנור ל-190 מעלות.

2.מפזרים את קוביות הלחם בתבנית מרופדת נייר אפייה זולפים עליהן שמן זית, מפזרים שום ואורגנו. מערבבים היטב ואופים כ-15 דקות או עד להזהבה. מצננים ושומרים בקופסה עד להגשה.

3. הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הזית לבלנדר ומפעילים לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את השמן בזילוף מבעד לפתח היציקה תוך כדי ערבול, כדי ליצור מרקם קרמי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

4. הרכבת הסלט: מערבבים את עלי החסה עם הרוטב בעזרת שתי כפות או בידיים. מפזרים את הקרוטונים, שבבי הפרמזן והביצים ומגישים מיד.