עוד פעם זיתים.. .פטריות…בצל?
עזבו אתכם מתוספות רגילות וקבלו את התוספת המפתיעה עם טוויסט בעלילה – פלפל שארפ.
הוא כתום, קראנצ’י, מלא טעם ועשיר בזיאקסנטין לשמירה על הראייה. קבלו מתכון 6/6.
לבצק:
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
לרוטב הבסיס:
מעט שמן זית
3 עגבניות קלופות וקצוצות
5 שיני שום כתושות
צרור בזיליקום טרי
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש
תוספות:
300-350 גרם גבינה צהובה מגוררת
פלפל שארפ כתום וקראנצ’י- מומלץ להקפיץ קצת במחבת עם שמן
הוראות הכנה:
נתחיל בהכנת הבצק- מערבבים בקערה את כל המצרחים היבשים ויוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחילים ללוש.
תוך כדי לישה נוסיף את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש.
יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.
לאחר ההתפחה,נפרוס על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות ומרדדים את הבצק על גביו בצורה עגולה. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
ונעבור לרוטב:
נניח על מחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. נבשל כמה דקות ונוסיף את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ואת תוספת הפלפל ואופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (מתחילים לבדוק אחרי 15 דקות).
בתאבון!