פלפלים כתומים ממולאים

מה צריך:

4 פלפלים כתומים של שארפ

1 כוס אורז מלא

1/2 כוס עדשים שחורות

1/2 כוס גזר מגורר

1/2 כוס בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 כף רסק עגבניות

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

שמן זית

איך מכינים:

תחילה חותכים את הפלפלים לאורכם ומסירים את הזרעים.

לאחר מכן, משרים את האורז והעדשים במים למשך 30 דקות.

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את השום, הגזר ורסק העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות.

מוסיפים את האורז, העדשים, התבלינים והמלח ומערבבים היטב.

ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והעדשים.

לבסוף מניחים את הפלפלים הממולאים בסיר ומכסים במים.

מבשלים על אש קטנה למשך 45 דקות, או עד שהאורז והעדשים רכים.


טיפים:

  • ניתן להוסיף לתערובת האורז והעדשים גם ירקות אחרים, כמו פטריות, קישואים או תירס.
  • ניתן להשתמש בפלפלים אדומים או ירוקים במקום פלפלים כתומים.
  • ניתן להגיש את הפלפלים הממולאים עם רוטב עגבניות או טחינה.


תהנו!