המטבל היווני הטעים מקבל טוויסט יפני
מצרכים:
1-2 מלפפוני ארומטו
1/2 כפית מלח גס
390 מ”ל (3 גביעים) יוגורט יווני 7% שומן
2-3 גבעולי שמיר, קצוצים דק
1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
כפית חומץ (מומלץ חומץ יין לבן או תפוחים) או מיץ לימון (לפי הטעם)
מלח דק, לפי הטעם
אופן הכנה:
- מגררים את המלפפונים בפומפייה, מעבירים לקערה ומפזרים מעליהם מלח גס. מעסים היטב ומשהים כ- 5 דקות.
- סוחטים את המלפפונים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
- מעבירים את המלפפונים המגוררים והסחוטים לקערה נקייה. מוסיפים את היוגורט והשמיר ומערבבים.
- מוסיפים את השום הכתוש לאט ובהדרגה עד שהטעם שומי לטעמכם (צריך להיות עדין אך נוכח, לא דומיננטי).
- טועמים ומתבלים בחומץ או מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
- הצזיקי נשמר יומיים-שלושה במקרר, הכי טעים ביום ההכנה.