לא חייבים לוותר על הסופגניה
שבוע חנוכה בפתח- אורות, חנוכיות, מפגשים משפחתיים והרבה אוכל מטוגן. זהו חג של משפחתיות ושמחה, אבל גם אתגר לא קטן לכל מי שמנסה לשמור על אורח חיים בריא ועל המשקל.
הסופגניות, הלביבות והארוחות המשפחתיות הן חלק בלתי נפרד מהמסורת, אך הן גם מוקש תזונתי. אז איך אפשר ליהנות מהחג ועדיין לשמור על איזון?
סופגניות- הפיתוי הגדול של החג
סופגניה ממוצעת מכילה כ־300 קלוריות, אך עם ציפויים, קרמים ותוספות היא יכולה להגיע גם ל־600 קלוריות.
ההמלצה: לבחור סופגניה אחת שאתם באמת אוהבים, ליהנות ממנה ולעצור שם. אין צורך להפוך את זה להרגל יומיומי – שמרו את הסופגניה לאירוע משפחתי או לאירוע שמצדיק את זה.
רוצים לחסוך קלוריות? בחרו סופגניה קטנה עם מילוי פשוט כמו ריבה או ריבת חלב, וותרו על ציפויים מוגזמים.
לביבות – לא לטגן ולשלב ירקות
לביבה אפויה מכילה כ־80 קלוריות בלבד, לעומת לביבה מטוגנת שיכולה להגיע ל־150–200 קלוריות. וכמובן, אף אחד לא עוצר בלביבה אחת.
ההמלצה: אפייה במקום טיגון. כך חוסכים שמן מיותר ומקבלים מנה קלילה יותר.
בנוסף שלבו ירקות כמו תרד, כרובית או קישואים או לביבות על בסיס חלבונים: טונה, עדשים או טופו – כך תורידו את הערך הקלורי ותקבלו לביבות מאוזנות ומזינות יותר.
הדלקת נרות משפחתית
הדלקת נרות היא אירוע משפחי מהנה וחגיגי שלרוב מלווה בארוחה עשירה. מי שמוזמן למספר הדלקות נרות בשבוע מוצא את עצמו מול עומס קינוחים ומנות עשירות.
ההמלצה:
התמקדו בירקות- סלט, ירק מבושל או מרקים ובחלבונים: ביצים, טונה וגבינות בארוחה חלבית. בשר, עוף ודגים בארוחה בשרית.
מרק חם יכול להיות תוספת מצוינת – משביע ומוריד לפי מחקרים את כמות הקלוריות בארוחה.
בחרו את מה שאתם באמת אוהבים ואל תשכחו שלביס השני יש את אותו הטעם של הביס הראשון
דוגמא לתפריט יומי מאוזן לחנוכה
ארוחת בוקר:
שתי פרוסות לחם מלא + 2 כפות ממרח כגון: גבינה 5%/ אבוקדו + עגבניית מגי
ארוחת צהריים:
מנת דג או עוף + ירק מבושל + 3 כפות פחמימה כמו בורגול, גריסים או קינואה
ארוחת ביניים:
פרי + יוגורט
ארוחת ערב משפחתית עם הדלקת נרות:
מרק +2-3 לביבות אפויות בינוניות + חביתה או סלט ביצים + גבינות 5% + סלט ירקות או ירקות חתוכים (מלפפון, עגבניית ויטני, פלפל כתום , קולורבי וגזר)
סופגניה אחת
בתאבון 🙂