מרק גספצ’ו

מרכיבים:

  • 6 עגבניות בשלות של מגי
  • פלפל אדום
  • מלפפון ירוק קלוף
  • שן שום כתושה
  • חצי בצל סגול קלוף
  • 2 פרוסות חלה, ללא הקרום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • מלפפון קלוף, חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 5 זיתים שחורים קצוצים
  • בצל שאלוט קצוץ

הוראות הכנה:

חורצים עם סכין חדה איקס בעגבניות ומניחים בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים,
משהים לכמה דקות, מקלפים וחוצים אותן. לאחר מכן מוציאים את הגרעינים ושמים במעבד מזון.
מוסיפים את הפלפל, המלפפון, השום, הלחם והבצל. מעבדים ומוסיפים את השמן, הלימון, המלח והפלפל, עד שהופך למחית חלקה. לבסוף מצננים במקרר ומגישים בקעריות הגשה שקופות.
ולתוספת אחרונה נפזר את התוספות.