מרק עגבניות מגי מנצח

חיכינו, ציפינו, והנה הוא הגיע! חודש המרקים!

התלבטנו במה להתחיל, אבל אז…. הבנו שמגי ו-וויטני לא יתנו לנו להתלבט יותר מדי. אז קבלו מתכון למרק עגבניות הודי מנצח (כי מגי אוהבת את העולם הגדול), כמו שרק אחיות יכולות לבשל:

מצרכים:

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים

800 גרם עגבניות מגי או וויטני קלופות וקצוצות גס

1 כף סוכר

1 ליטר ציר בקר או עוף או מים

2 כוסות אפונה (אפשר קפואה)

1 כף מיץ לימון + קליפה מגוררת דק מחצי לימון

מלח ופלפל

צרור קטן של שמיר, קצוץ.

איך מכינים?

מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הסוכר והציר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות. טוחנים את המרק בתוך הסיר,

מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את האפונה ומבשלים עד שהיא כמעט מוכנה (3-5 דקות). מתבלים במיץ לימון ובקליפת לימון, במלח ובפלפל. מעבירים לצלחות ובוזקים מעט שמיר קצוץ. אוכלים חם.

בתאבון