טארט טאטן- שף אורן אלון

עגבניות מגי עם פקאנים ברוטב יוגורט

מצרכים:

  • 500 גרם עגבניות מגי חצויות
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • בצק עלים מורד
  • 50 גרם פקאנים קלויים
  • 1 כוס יוגורט יווני
  • זרעי עגבניות מגי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. במחבת המתאימה לתנור, ממיסים חמאה עם סוכר חום וחומץ בלסמי.
  3. מסדרים את העגבניות עם הצד החתוך כלפי מטה ומבשלים כ-10 דקות.
  4. מניחים את בצק העלים מעל העגבניות ודוחסים את הקצוות פנימה.
  5. אופים כ־25 דקות עד שהבצק מזהיב.
  6. הופכים בזהירות על צלחת הגשה.
  7. מערבבים את היוגורט עם זרעי עגבניות, מלח ופלפל, מגישים לצד הטארט עם פקאנים קלויים.

שיהיה בתאבון 🙂