טארט טאטן- שף אורן אלון
עגבניות מגי עם פקאנים ברוטב יוגורט
מצרכים:
- 500 גרם עגבניות מגי חצויות
- 2 כפיות סוכר חום
- 30 גרם חמאה
- 1 כף חומץ בלסמי
- בצק עלים מורד
- 50 גרם פקאנים קלויים
- 1 כוס יוגורט יווני
- זרעי עגבניות מגי
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- במחבת המתאימה לתנור, ממיסים חמאה עם סוכר חום וחומץ בלסמי.
- מסדרים את העגבניות עם הצד החתוך כלפי מטה ומבשלים כ-10 דקות.
- מניחים את בצק העלים מעל העגבניות ודוחסים את הקצוות פנימה.
- אופים כ־25 דקות עד שהבצק מזהיב.
- הופכים בזהירות על צלחת הגשה.
- מערבבים את היוגורט עם זרעי עגבניות, מלח ופלפל, מגישים לצד הטארט עם פקאנים קלויים.
שיהיה בתאבון 🙂