סלט ארומטו עם פירורי עוף

הפרשיות של המלפפון עם הנימוחות של העוף- מושלם!

מצרכים ל-4 מנות:

4  מלפפוני ארומטו שטופים היטב

מלח

2 כפות שמן

2 גבעולי בצל ירוק מופרדים לחלק הלבן ולחלק הירוק וקצוצים

1 שן שום כתושה

1 כפית ג’ינג’ר מגורר

1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

350 גרם עוף טחון (חזה או פרגיות)

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

2 כוסות תערובת עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, כוסברה ונענע

להגשה:

8 עלי חסה עגולה (אייסברג) או 8 דפי אורז

אופן ההכנה:

  1. חוצים ארומטו לאורכם ומוציאים בעזרת כפית את החלק המרכזי הרך, שבו מצויים הגרעינים. פורסים לסהרונים, ממליחים ומניחים במסננת ל-10 דקות להגרת נוזלים. סוחטים היטב.
  2. מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצלים הירוקים עם שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שעולה ניחוח.
  3. מוסיפים עוף טחון ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי הפרדת הבשר לפירורים בכף עץ רק עד שהוא מלבין. מוסיפים מיץ לימון, סויה ושמן שומשום, מורידים מהכיריים ומצננים.
  4. מערבבים בקערה עשבי תיבול עם החלק הירוק של גבעולי הבצל. מוסיפים את המלפפונים ותערובת העוף כולל הנוזלים ומערבבים.
  5. מגישים בתוך עלי חסה עגולה או מגלגלים בתוך עלי אורז שנטבלו לכמה שניות במי ברז עד שהתרככו.