פולנטה מתירס מתוק טרי

4-5 קלחי תירס טרי סופר סוויט

1.1/2 כוסות חלב 3%

2כוס שמנת להקצפה 38%

50 גרם חמאה

3/4 כוס פרמזן מגוררת

מלח ופלפל שחור טחון טרי

מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה) 

איך מכינים?

  1. בעזרת גב הסכין או סכין חדה מגלפים את גרגרי התירס מהקלחים.
  2. בסיר בינוני מבשלים חמאה, חלב ושמנת, עם מחצית מכמות הפרמז’ן ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את גרגירי התירס ומבשלים כ-20 דק על אש בינונית, מדי פעם מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי
  4. מרסקים חלקית בעזרת בלנדר מוט את התערובת עד שמחצית מהגרגירים טחונים.
  5. מוסיפים מלח, פלפל ואת שאר הפרמז’ן ומערבבים היטב.
  6. מגישים חם, אפשר עם תוספת פרמז’ן ומעט גרידת לימון מעל

! בתאבון