פלפל SHARP ממולא בשר

הממולאים מקבלים תפנית טעימה במיוחד עם פלפל שכולו טוב!

רכיבים:

למילוי:

8-10  פלפלים בגודל בינוני

 ½ 1 כוסות אורז פרסי שטוף

1  בצל קצוץ דק מאוד

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

½  כוס כוסברה קצוצה

½ קילו בשר בקר טחון

1  כף מלח אטלנטי

½  כפית פלפל שחור

1  כפית בהרט

¼  כפית קינמון

לרוטב:

700 מ״ל מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות (העדיפו וויטני או מגי, ישתלם לכם)

140 גרם (2 כפות) רסק עגבניות 

כפית מלח גס

 1 כף סוכר

מיץ מחצי לימון (בערך 2 כפות)

750 מ״ל (3 כוסות) מים רותחים

­­

אופן הכנה

משרים את האורז בקערה עם מים רותחים למשך 10 דקות. 

בינתיים מכינים את הפלפלים למילוי: שוטפים וחותכים את החלק העליון. מנקים מגרעינים.

מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית. מסננים את האורז, מוסיפים ומערבבים היטב.

ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז. חשוב לא לדחוס את המילוי יתר על המידה כי האורז תופח ומכפיל את נפחו בבישול. מסדרים את הפלפלים בסיר רחב כך שהם יוצרים שכבה אחת צפופה.

בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים, מוודאים שלא חסר תיבול,  ויוצקים בעדינות על הפלפלים, בתוכם וביניהם.

מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. מידי פעם יוצקים מעט מהרוטב לתוך הפלפלים בעזרת כף. הפלפלים מוכנים כאשר גרגרי האורז רכים,  גם במרכז הפלפל.