פשטידת עגבניות וויטני בסגנון איטלקי

הזמנתם אורחים לסופ”ש? יש לנו בשבילכם מנה מנצחת!

פשטידת עגבניות וויטני ומוצרלה בסגנון איטלקי, שהם פשוט לא יוכלו לעמוד בפניה….

המצרכים לפשטידה:

15 עגבניות וויטני

2 ביצים

3-4 כפות קמח

3/4 כוס שמנת לבישול

100 גרם גבינת מוצרלה

מלח ופלפל, נא לא להגזים

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית אורגנו מיובש

קורט סוכר

לשכבה העליונה

3 עגבניות וויטני

10 זיתים מגולענים

4-5 פרוסות גבינה צהובה

הוראות הכנה

1. גרדו את גבינת המוצרלה הקשה בפומפייה.

2. חתכו את עגבניות הוויטני העסיסיות לקוביות קטנות.

3. ערבבו את כל חומרי הפשטידה עד לתערובת אחידה.

4. שמנו תבנית בינונית וצקו לתוכה את תוכן הפשטידה.

5. אפו את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות במשך כ-20 דקות.

6. אחרי שתוציאו את הפשטידה מהתנור, פרסו דק את העגבניות המיועדות לשכבה העליונה.

7. סדרו שכבות של עגבניות וגבינה צהובה ופזרו זיתים מעל הפשטידה האפויה.

8. החזירו את הפשטידה לתנור לאפייה של 10-15 דקות נוספות.

כאשר השכבה העליונה תתרכך והגבינה תימס, הוציאו את הפשטידה.