קרם ברולה – שף אורן אלון

ברולה מגי

מרכיבים לרדוקציה:

  • 300 גרם עגבניות מגי חצויות
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

מרכיבי הקרם:

  • 2 כוסות שמנת מתוקה (500 מ”ל)
  • 1/2 כוס חלב (לא חובה)
  • 4 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר לבן (כ-65 גרם)
  • קורט מלח
  • 4–6 כפות מהרידוקציה

לקרמל:

  • 2–3 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה:

  1. רדוקציה: מבשלים את העגבניות עם סוכר, וניל ומלח עד לריכוך, מצמצמים ומסננים.
  2. קרם: מחממים שמנת (וחלב אם רוצים). טורפים חלמונים עם סוכר, מאחד עם השמנת החמה לחודש טמפרינג, ומוסיפים את הרדוקציה.
  3. אפייה: יוצקים לתבניות אישיות, מנחים בתבנית עם מים (בן מארי), ואופים ב־140 מעלות כ־35–40 דקות.
  4. קירור: מצננים היטב (לפחות 4 שעות).

הגשה: מזרים סוכר וצורבים עם ברנר לקרמל.

שיהיה בתאבון 🙂