קרם ברולה – שף אורן אלון
ברולה מגי
מרכיבים לרדוקציה:
- 300 גרם עגבניות מגי חצויות
- 2 כפיות סוכר חום
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
מרכיבי הקרם:
- 2 כוסות שמנת מתוקה (500 מ”ל)
- 1/2 כוס חלב (לא חובה)
- 4 חלמונים
- 1/3 כוס סוכר לבן (כ-65 גרם)
- קורט מלח
- 4–6 כפות מהרידוקציה
לקרמל:
- 2–3 כפות סוכר לבן
אופן ההכנה:
- רדוקציה: מבשלים את העגבניות עם סוכר, וניל ומלח עד לריכוך, מצמצמים ומסננים.
- קרם: מחממים שמנת (וחלב אם רוצים). טורפים חלמונים עם סוכר, מאחד עם השמנת החמה לחודש טמפרינג, ומוסיפים את הרדוקציה.
- אפייה: יוצקים לתבניות אישיות, מנחים בתבנית עם מים (בן מארי), ואופים ב־140 מעלות כ־35–40 דקות.
- קירור: מצננים היטב (לפחות 4 שעות).
הגשה: מזרים סוכר וצורבים עם ברנר לקרמל.
שיהיה בתאבון 🙂