האנשים שמאחורי מגי
כמו כל דבר טוב גם עגבניית מגי מתחילה באנשים.
מאחורי כל עגבנייה שתפגשו,
עומדות משפחות ישראליות שחיות את החקלאות יום־יום. הן קמות מוקדם, מטפלות באדמה, משקיעות מחשבה בפרטים הקטנים, ונותנות מהלב – כדי שאתם תקבלו מוצר איכותי, טעים, ובריא.
במסע הזה, כל משק מביא איתו סיפור: סיפור של התחלה, של בחירה, של עונה קשה או הצלחה גדולה.
הפעם, אנחנו שמחים לפתוח לכם חלון קטן אל תוך עולמם של שני משקים מובילים – ולתת כבוד לאנשים שהופכים את מגי ליותר מטעם. לסיפור.
משק פיליש
משק פיליש
שיתוף הפעולה עם “הזרע” מלווה את המשק לאורך שנים, ובשנים האחרונות זן מגי הפך לשחקן המרכזי . המעבר לנגב דרש אומץ ונחישות, אך גם סימן פרק חדש בהתמקצעות החקלאית של המשפחה.
גם בזמני משבר, המשק לא עצר.
בתקופת הקורונה, כשהשמיים נסגרו לייצוא, בני המשפחה לקחו פיקוד אישי קטפו, ארזו והובילו את התוצרת בעצמם לנקודות חלוקה ברחבי הארץ, עד המרכז.
באירועי 7.10 שוב נדרשו לגיוס חירום השמיים נסגרו, פועלים עזבו, ובמקום נכנסו חברים, בני משפחה ומתנדבים מהקהילה ומחו”ל כולם התייצבו לקטוף את מגי בעונה הכי רגישה.
זהו משק שמושתת על ערכים של עבודת אדמה, שותפות, מקצוענות, קהילתיות וחינוך חקלאי כשכל ארבעת ילדי המשפחה לוקחים חלק בעשייה.
🧑🍳 המתכון שבחרה משפחת פיליש הוא מתכון שמייצג את המטבח הביתי שלהם מוזמנים לנסות: http://bit.ly/4nwldQK
משק שלו
במושב קדש ברנע, הקימו בני משפחת שלו את המשק המשפחתי שלהם כבר בשנת 1981. מה שהחל כחממות קטנות של פרחים, ירקות ועגבניות הלך והתפתח עם השנים למשק חקלאי רחב היקף, שמאחוריו עומדת עשייה מקצועית, מתמשכת, ורצון תמידי להשתפר.
לפני כ-7 שנים בחרו במשק להתמקד בעגבניית מגי מתוך הבנה שמדובר בזן איכותי, יציב ובעל יתרונות ברורים לחקלאי ולצרכן. העבודה עם הזרע הפכה בהדרגה לשיתוף פעולה מרכזי, המבוסס על התאמה מקצועית ועל ניסיון מצטבר. כיום מגי היא הזן המרכזי במרבית החממות של המשק.
אירועי 7 באוקטובר לא פסחו גם עליהם: שיבושים באספקת שתילים, מחסור בעובדים, וצורך בהתאמות מהירות. בזכות הניסיון והגישה הפרקטית הצליחו להתגבר על האתגרים ולשמור על שגרת גידול כמעט מלאה.
ובין כל העשייה והעבודה – ביקשנו ממשפחת שלו לבחור מתכון אחד עם מגי שמרגיש הכי “הם”.
כזה שמייצג את הטעמים, הזיכרונות והאווירה בבית.
מוזמנים להכיר אותו
קלאסיקה קיצית – הזרע פרשטבלס