האנשים שמאחורי מגי

כמו כל דבר טוב באמת  גם עגבניית מגי מתחילה באנשים.

מאחורי כל עגבנייה שתפגשו, עומדות משפחות ישראליות שחיות את החקלאות יום־יום. הן קמות מוקדם, מטפלות באדמה, משקיעות מחשבה בפרטים הקטנים, ונותנות מהלב כדי שאתם תקבלו מוצר איכותי, טעים, ובריא.

במסע הזה, כל משק מביא איתו סיפור: סיפור של התחלה, של בחירה, של עונה קשה או הצלחה גדולה.
הפעם, אנחנו שמחים לפתוח לכם חלון קטן אל תוך עולמם של שני משקים מובילים ולתת כבוד לאנשים שהופכים את מגי ליותר מטעם. לסיפור.

שיתוף הפעולה עם “הזרע” מלווה את המשק לאורך שנים, ובשנים האחרונות זן מגי הפך לשחקן המרכזי . המעבר לנגב דרש אומץ ונחישות, אך גם סימן פרק חדש בהתמקצעות החקלאית של המשפחה.

גם בזמני משבר, המשק לא עצר.
בתקופת הקורונה, כשהשמיים נסגרו לייצוא, בני המשפחה לקחו פיקוד אישי קטפו, ארזו והובילו את התוצרת בעצמם לנקודות חלוקה ברחבי הארץ, עד המרכז.
באירועי 7.10 שוב נדרשו לגיוס חירום השמיים נסגרו, פועלים עזבו, ובמקום נכנסו חברים, בני משפחה ומתנדבים מהקהילה ומחו”ל כולם התייצבו לקטוף את מגי בעונה הכי רגישה.

זהו משק שמושתת על ערכים של עבודת אדמה, שותפות, מקצוענות, קהילתיות וחינוך חקלאי כשכל ארבעת ילדי המשפחה לוקחים חלק בעשייה.

המתכון שבחרה משפחת פיליש הוא מתכון שמייצג את המטבח הביתי שלהם מוזמנים לנסות:

סלט מופלא עם מגי וויטני

משק שלו 

במושב קדש ברנע, הקימו בני משפחת שלו את המשק המשפחתי שלהם כבר בשנת 1981. מה שהחל כחממות קטנות של פרחים,
ירקות ועגבניות  הלך והתפתח עם השנים למשק חקלאי רחב היקף, שמאחוריו עומדת עשייה מקצועית, מתמשכת, ורצון תמידי להשתפר.

לפני כ-7 שנים קיבלה משפחת שלו החלטה מקצועית להתמקד בזן אחד בולט: עגבניית מגי.
לא סתם – מגי הציעה בדיוק את מה שחיפשו: זן יציב, איכותי, עמיד בפני מחלות, בעל חיי מדף ארוכים וטעם שזוכה לאהבת הצרכנים.
הבחירה הזו הובילה לשיתוף פעולה מתמשך עם חברת הזרע, שהתבסס לאורך השנים על התאמה הדדית, דיאלוג שוטף, ולמידה משותפת מהשטח.
היום, מגי היא העגבנייה המרכזית ברוב החממות של המשק

אירועי 7 באוקטובר לא פסחו גם עליהם: שיבושים באספקת שתילים, מחסור בעובדים, וצורך בהתאמות מהירות.
 בזכות הניסיון והגישה הפרקטית הצליחו להתגבר על האתגרים ולשמור על שגרת גידול כמעט מלאה.

ובין כל העשייה והעבודה – ביקשנו ממשפחת שלו לבחור מתכון אחד עם מגי שמרגיש הכי “הם”.

כזה שמכינים בבית שוב ושוב, שעובר מדור לדור, מייצג את הטעמים, הזיכרונות והאווירה בבית .
מוזמנים להכיר את הבחירה שלהם:
קלאסיקה קיצית – הזרע פרשטבלס