פילה דניס ומגי שרופות

  • 4 יחידות פילה דניס
  • כוס עדשים שחורות מבושלות
  • 1 גמבה חתוכה לריבועים קטנים
  • 1 בצל סגול חתוך לריבועים קטנים
  • חופן נענע חתוכה דק
  • חופן פטרוזיליה חתוכה דק
  • חופן בצל ירוק חתוך דק
  • כף צנוברים קלויים
  • 6 עגבניות מגי
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גר’ חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לימון לפי הטעם

הוראות הכנה

קרם עגבניות שרופות: פורסים את העגבניות (שומרים אחת בצד) ושורפים אותן קלות על גריל (או בעזרת מבער). ממִיסים במיקרו את החמאה. במעבד מזון טוחנים את העגבניות השרופות והשום. מזלפים פנימה באטיות את החמאה ומערבבים עד לחיבור ולקבלת קרם עדין. מתבלים.

סלט עדשים: שוטפים את העדשים היטב ומכניסים אותן לסיר. מכסים במים ומבשלים כ־ 20 דקות עד לריכוך העדשים. מסננים ושוטפים מיד במים קרים כדי לעצור את הבישול. בקערה מערבבים את הצנוברים, העדשים, הגמבה, הבצל ועשבי התיבול. סוחטים לקערה את העגבנייה שנשארה ומתבלים.

הרכבת המנה: מורחים קצת מחמאת העגבניות על הדג ומתבלים במלח ופלפל בעדינות. צורבים את הדג (כשהעור כלפי מטה) במחבת נון סטיק במשך 4 דקות, הופכים את הדג וצורבים כ־ 2 דקות נוספות. מסדרים בצלחת את העדשים, מניחים עליהן את הדג ומזלפים את קרם העגבניות מסביב.