שילוב מפתיע

מרכיבים:

  • 2 כוסות עגבניות מגי
  • 1/2 שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 5 חלמונים
  • 1 גבינת ריקוטה
  • 6 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה:

שלב ראשון – מחית עגבניות

  1. בסיר מים רותחים חולטים את העגבניות מגי כ-10 שניות ומעבירים לקערת מי קרח, קולפים את העגבניות וטוחנים במעבד מזון.
  2. את רסק העגבניות מעבירים לסיר ומבשלים עד לריכוז של 50% מהכמות, מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת חדר.

שלב שני – הכנת פודינג

  1. יוצקים לסיר שמנת מתוקה, סוכר ומלח ומבשלים על אש בינונית.
  2. כאשר השמנת חמה, יוצרים השוואת טמפרטורות על ידי יציקת מעט מהשמנת החמה מעל החלמונים ומערבבים מהר כדי למנוע חביתה.
  3. לאחר החיבור מחזירים לאש ומבשלים על עוצמה בינונית עד שמתקבל פודינג יציב.
  4. מסננים את הפודינג לתוך קערת מתכת ומערבבים עד להתקררות.

שלב שלישי – ערבוב מרכיבי הגלידה

  1. מערבבים את רסק העגבניות והפודינג יחדיו.
  2. מוסיפים את הבזיליקום טחון או קצוץ.

שלב רביעי – הקפאה

מוציאים ומערבבים בעזרת מטרפה. מקפידים לקפל את הקצוות, כיוון שהם יהיו קפואים יותר. מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולה כל 30 דקות כדי להבטיח שהגלידה קופאת באופן שווה.

מעבירים את התערובת למיכל מתאים למקפיא ומקפיאים למשך 45 דקות.

את הגלידה ניתן לאחסן בכלי אטום במקפיא עד שבועיים,
אבל בינינו אין סיכוי שהיא לא תיגמר תוך 10 דקות 😊

קרדיט: שף אורן אלון