גלידת ריקוטה ועגבניות מגי,טעימה במיוחד!

מרכיבים

2 כוסות עגבניות מגי

1/2 שמנת מתוקה

1/2 סוכר

קמצוץ מלח

5 חלמונים

1 ריקוטה

6 עלי בזיליקום טריים

איך מכינים? 

שלב ראשון – מחית עגבניות
הרתיחו את העגבניות מגי כדי להקל על הסרת העור שלהן
ולאחר מכן הכינו מהן מחית. את המחית תעבירו לסיר ותרתיחו על אש בינונית-גבוהה כרבע שעה עד להפחתה בחצי והניחו בצד לצינון.

שלב שני – הכינו פודינג
מלאו קערה גדולה במי קרח. הניחו קערת מתכת קטנה יותר לתוך אמבט הקרח
ולאחר מכן הניחו מסננת קונוס מעל קערת המתכת.
צקו לסיר שמנת מתוקה, סוכר ומלח על אש בינונית וערבבו.
טרפו יחד את החלמונים. ברגע שהשמנת חמה (מתחילה להתאדות), התחילו לשפוך אותו בהדרגה לתוך החלמונים, תוך כדי מזיגה. ואז החזירו את תערובת הפודינג לסיר על אש נמוכה וערבבו עד שהפודינג מסמיך (למרקם כמעט דמוי פודינג).
מזגו את הפודינג למסננת הקונוס כדי לסנן אותה לתוך קערת המתכת.
ערבבו עד להתקררות.

שלב שלישי – ערבבו את מרכיבי הגלידה
ערבבו את רסק העגבניות, הרפרפת והריקוטה עם בלנדר או בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה ומעורבבת היטב. לאחר מכן , טחנו את עלי הבזיליקום הטריים לתוך תערובת הגלידה וערבבו היטב.

שלב רביעי – מקפיאים
מזגו את התערובת למיכל בטוח לשימוש במקפיא והקפיאו למשך 45 דקות.
הוציאו מהמקפיא לערבוב עם מטרפה. הקפידו לקפל את הקצוות, כי הם יהיו קפואים יותר מכל השאר. החזירו למקפיא. הוציאו וחזרו עם המטרפה כל 30 דקות כדי להבטיח שהגלידה קופאת באופן שווה. לאחר 2-3 שעות, הגלידה צריכה להיות קפואה באופן שווה.

את הגלידה ניתן לאחסן בכלי אטום במקפיא עד שבועיים,
אבל בינינו אין סיכוי שהיא לא תיגמר תוך 10 דקות 😊