מרכיבים:
- 8 עגבניות מגי
- 250 גרם בורגול גס
- 50 גרם צנוברים קלויים
- 50 גרם חמוציות
- צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
- צרור קטן כוסברה קצוצה
- צרורקטן נענע קצוצה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- לימון טרי
הוראות הכנה:
הכנת העגבניות:
מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית.
הכנת המילוי:
1. משרים את הבורגול במים רותחים למשך כ-10 דקות.
2. מסננים את הבורגול ומערבבים בקערה יחד עם הצנוברים הקלויים, החמוציות, עשבי התיבול והתבלינים.
3. מסלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
אפייה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
2. ממלאים את העגבניות בתערובת הבורגול.
3. אופים למשך כחצי שעה עד שהעגבניות מזהיבות
הגשה:
מגישים חם, בליווי סלט יווני או סלט ירוק לבחירה.
בתאבון !